Universul de dincolo de ochi

Teamă. Panică. Incertitudine. Întrebări. Emoții intense, cele mai multe negative. Simțim în corp ce nu putem exprima, iar provocarea mea este să lași corpul să simtă furia, durerea, teama, neputința.

Să nu fugi la adăpost de emoțiile tale negative într-un alt serial pe Netflix, înghețată cu caramel sărat, scroll ore întregi pe rețelele de socializare, sport compulsiv, cumpărături online fără discernământ, alcool, reluat legătura cu foști iubiți (comportament care deseori echivalează cu a te întoarce la partea traumatică din tine) sau orice altceva îți aduce alinare pe moment.

Observă-te cu blândețe: Care sunt nevoile mele acum?

De regulă, corpul, printr-un mecanism fin de reglaj, ne vorbește.

Boala, fie ea fizică sau psihică, este un țipăt al corpului, însă „șoaptele” sunt modalitatea uzuală de comunicare, dacă avem atenția îndreptată măcar puțin înspre noi și un proces rudimentar de introspecție.

Anxietatea se risipește prin mișcare de orice tip, tensiunea din corp se descarcă și este înlocuită de endorfine, hormonii care ne fac să ne simțim bine. După sport, lumea pare un loc unde poți viețui, oricât de sumbru este peisajul în jur.

Teama se risipește atunci când cânți. Cântatul este un comportament de auto-liniștire. Corzile vocale sunt conectate cu nervul vag, cel mai lung nerv din corp, care este conectat la organele vitale.

Prin urmare, cântatul stimulează nervul vag într-o manieră relaxantă pentru întregul corp. Fredonează melodiile preferate din playlist ori de câte ori ai ocazia, vecinii îți vor mulțumi (not!). ?

Consider că este important să-ți amintești că nu există viață fără greutăți sau durere, prietenie fără dezamăgire, iubire fără suferință (sau măcar ajustare, adaptare, renunțare, un proces anevoios, deseori).

Aș putea vorbi și despre importanța respirației profunde, abdominale, cum ne alcalinizează corpul și ne liniștește, am scris numeroase articole despre aceasta: aici, aici, aici.

Nevoia esențială în aceste momente este lucrul pentru care suntem făcuți: relația, conexiunea cu tribul nostru.

Întoarce-te spre cel de lângă tine și privește-l cu adevărat.

Ridică capul din telefon, închide televizorul, nu-i cere sau spune nimic, observă-l: Cum s-a schimbat în ultimul an?, Când i-ai spus că e important pentru tine, îl iubești din inimă, contează, îl vezi și auzi, în continuare vrei să construiți împreună, îl admiri și apreciezi, vezi eforturile lui de a vă fi bine?

În final, relațiile sunt tot ce contează, aici devenim, ne vindecăm, evoluăm și mai mult, ele sunt cel mai important predictor al unei vieți fericite.

Nu banii și surprinzător, nici măcar sănătatea.

Poate e un bun prilej să ne întoarcem la important, în detrimentul urgentului care ne conduce viața.

Vreau să știi că orice se întâmplă în lume, viața găsește un drum pentru a se strecura și a merge mai departe. Vei găsi și tu drumul acela, nu am nici o urmă de îndoială.

Sursă imagine: Pinterest

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like