Despre mine

Sunt Alina Rotaru, psiholog clinician autonom și psihoterapeut cognitiv-comportamental autonom, acreditat de Colegiul Psihologilor din România.

Formarea mea profesională constă în studierea Psihologiei, la facultate și master, finalizarea supervizărilor în Psihologie clinică și Psihoterapie cognitiv-comportamentală, cursuri și diverse formări de specialitate, alături de propriul demers psihoterapeutic și toate schimbările care derivă de aici.

Simplu spus, Psihologia este știința care se ocupă de analiza ființei umane din momentul concepției și până la moarte, adică maniera în care factorii de mediu, genetici și cognitivi determină modul în care acționăm, simțim și trăim așa cum o facem în prezent. Deși nu pare, totul are o explicație, iar orice dificultate pe care o întâmpini a fost studiată îndelung și s-au găsit numeroase modalități de intervenție.

Studiul complex al ființei umane m-a fascinat dintotdeauna, prin urmare am căutat și testat cele mai eficiente tehnici, cu scopul de a găsi cauze ale diverselor suferințe și de a le diminua sau elimina.   

Am lucrat în cercetare și intervenție psihologică, dar vocația mea este să lucrez cu femeile, începând cu spectrul tulburărilor psihologice: depresie, anxietate, burnout, dificultăți relaționale și terminând cu strategii de optimizare și creștere a satisfacției în viață.  

Între vindecarea interioară și evoluția personală s-a aflat spațiul responsabilitații mele de a conștientiza stilul de viață pe care îl am, valorile, scopurile, obiectivele mele și de a face schimbările care se impun pentru a mă vindeca și evolua, pentru a ajunge acolo unde îmi doresc. 

Motoul vieții mele este scris de Oriah Mountain Dreamer în „Invitație”, îl împărtășesc cu tine: 

„Nu mă interesează ce faci tu pentru a-ți câștiga existența. Vreau să știu ce foc arde în tine și dacă ai cutezanța să visezi la realizarea a ce porți în inima ta.

Nu mă interesează câți ani ai. Vreau să știu dacă îți asumi riscul să pari nebun în numele iubirii tale, viselor tale și aventurii care este viața ta.

Nu mă interesează care planetă este în careu cu luna ta. Vreau să știu dacă ai atins cerul propriei tristeți, dacă te-ai deschis datorită trăirilor vieții, dacă te-ai înăsprit sau dacă te-ai închis de teama unui necaz viitor.

Vreau să știu dacă poți să te așezi cu durerea, a mea, sau a ta, fără să încerci să o ascunzi, să o micșorezi sau să o oprești. 

Vreau să știu dacă poți să simți fericirea, a mea, sau a ta, dacă poți dansa cu fervoare și te poți lăsa complet cuprins de extaz până în vârful degetelor de la mâini și de la picioare, fără să spui că trebuie să fim atenți și realiști ca să nu cumva să uităm care sunt limitele ființelor umane.

Nu mă interesează dacă ceea ce-mi spui este adevărat. Vreau să știu dacă ești gata să-i decepționezi pe ceilalți ca să rămâi sincer cu tine însuți și dacă poți suporta să fii acuzat de trădare, dar să nu-ți trădezi propriul suflet. Vreau să știu dacă poți să fii fidel și deci, demn de încredere.

Vreau să știu dacă poți vedea frumosul în fiecare zi și poți simți că sursa vieții tale rezidă în prezența sa.

Vreau să știu dacă poți trăi eșecurile, ale mele, sau ale tale, și totuși să continui să stai drept pe marginea lacului și să strigi către argintata lună plină: DA!

Nu mă interesează cine ești și cum ai ajuns până aici. Vreau să știu dacă poți să stai în mijlocul focului alături de mine și să nu renunți.

Nu mă interesează ce ai învățat sau unde ai învățat și cine te-a învățat ceea ce știi. Vreau să știu ce te hrănește din interior când totul se prăbușește în jurul tău.

Nu mă interesează unde locuiești și cât câștigi. Vreau să știu dacă te poți trezi după o noapte de tristețe și de disperare, de îndoială sau durere și să faci ceea ce trebuie făcut pentru copii.

Vreau să știu dacă poți să rămâi singur cu tine însuți și dacă ești fericit într-adevăr în propria ta companie în aceste momente de vid”.