Moștenirea de lumină sau întuneric pe care o încredințezi copiilor tăi 

Fiecare părinte normal la cap și suflet dorește tot ce e mai bun pentru copiii lui. 

Mi-am pus zeci de întrebări legate de moștenirea generațională în ultimii doi ani și am concluzionat că suntem legați de părinții, bunicii, străbunicii noștri chiar dacă nu-i cunoaștem. Suntem parte a unui sistem familial, fiecare acțiune este interconectată și are influență nu doar asupra persoanei noastre, ci și asupra celorlalți. 

Am analizat zeci de familii și parcursul lor, am citit, participat la conferințe și îmi doresc să încep formarea în constelații familiale, după toate aceste demersuri pot spune este că viața este corectă, mai corectă decât ne putem închipui. 

Fiecare acțiune în slujba binelui se întoarce asupra noastră și neamului nostru. 

Fiecare acțiune în slujba răului se întoarce asupra noastră și liniei generaționale de urmași.  

Ce semeni, aceea seceri. Dacă semeni vânt, culegi furtună. Viața este cel mai corect și drept judecător al faptelor noastre. 

Bert Hellinger, fondatorul constelațiilor familiale, a scris elocvent: „Viaţa fiecăruia dintre noi este condiţionată de destine şi sentimente care nu sunt cu adevărat proprii şi personale, chiar şi bolile grave, dorinţa de moarte şi problemele profesionale, pot fi din cauza problemelor din sistemul familial şi pot fi aduse la lumină prin procesul constelaţiilor familiale”. 

Când văd adulți ce au familii împlinite și o viață bună, știu că secretul e în trăirea curată a părinților, bunicilor, străbunicilor lor. Binecuvântarea e generațională, la fel și blestemul este generațional. Așa înțelegem de ce părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au străpezit dinții, tot așa înțelegem cum binecuvântarea se poate întinde până la al miilea neam. 

Este salutară grija față de confortul fizic al copiilor, însă tot confortul fizic poate fi pierdut și degradat într-o clipă, însă ce moștenire lași copiilor prin faptele tale, este de sute de ori mai important.

Ce semeni tu, culeg copiii tăi. Binecuvântarea lui Dumnezeu peste viața lui, în clipele în care tu nu-l vezi, nu-l poți proteja sau nu mai ești în viață, sunt mai importante decât îți poți imagina. 

Să-i deschidă Dumnezeu ușile potrivite. 

Să-i închidă Dumnezeu ușile potrivnice. 

Să îl călăuzească Dumnezeu în cele mai importante alegeri ale vieții.

Să deosebească binele de rău… și să aleagă binele. 

Eu, personal, nu-mi pot imagina un lucru mai de dorit pentru copiii mei. 

Tata mereu se ruga pentru noi pe nume, pentru copiii noștri și copiii copiilor noștri, atât de multă valoare are acum rugăciunea asta, însă mai important decât intențiile nobile sunt faptele pe care le lași în urma ta. 

Mai știi principiul de la chimie că nimic nu se pierde, totul se transformă? Acest principiu e valabil și în ceea ce privește câmpul informațional al familiei – tu lași o informație care influențează direct destinului urmașilor tăi.  

Poate nu-ți vei cunoaște strănepoții, dar faptele de astăzi le va influența calitatea vieții. Ești responsabil nu doar de faptele tale, ci și de informația generațională pe care o lași urmașilor tăi, care vor suferi într-un fel sau altul consecințele acțiunilor din timpul vieții tale. 

Tot ce faci, fiecare cuvânt, acțiune, intenție CONTEAZĂ mai mult decât îți poți imagina. Faptele tale de ieri, de astăzi și de mâine contează și după ce tu nu vei mai fi pe acest pământ. 

Nu fura.

Nu înșela. 

Nu curvi. 

Nu minți. 

Nu face rău cu intenție. 

Trăiește cu integritate. 

Fii un om bun, corect. 

Fii un om cu frică și iubire de Dumnezeu. Frica de Dumnezeu înseamnă să știi că fiecare faptă a ta are consecințe.

Fii în slujba vieții, fii în slujba binelui. 

Lasă o moștenire de lumină în urma vieții tale, te asigur că este cel mai important dar pe care-l poți oferi copiilor tăi. 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like

Să înțelegem autismul

Tulburarea de spectru autist (TSA) devine tot mai frecventă, din păcate, în rândul populației din România. Spațiul public abundă de informații pe tema autismului, multe dintre acestea greșite, alături de…
View Post

Comportamentul alimentar la copii

Comportamentul alimentar reprezintă totalitatea atitudinilor, emoțiilor și comportamentelor relaționate și asociate cu mâncarea. Pentru a supraviețui suntem hrăniți încă din prima zi a vieții și, pe măsură ce creș­tem, alimentația…
View Post