Cine m-a învățat sensul prieteniei și importanța adevărului în relații

Observ că nu le spunem oamenilor cât de importanți sunt pentru noi, că îi iubim sau apreciem prietenia lor, din cauză că nu am fost crescuți într-un climat de apreciere și valorizare a noastră și a celuilalt, este dificilă exprimarea asertivă a sentimentelor, vulnerabilitatea ne sperie, nu ne găsim cuvintele… motivele sunt colorate și diverse, dar efectul este sigur, și anume, pierdem oportunități de conexiune umană și de consolidare a relațiilor, pierdem ocazia de a spune omului de lângă noi că îl iubim, ne pasă de el, îl apreciem, suntem norocoși că există în viața noastră.  

Este un exercițiu dificil și pentru mine să-mi exprim mulțumirea, aprecierea sau dragostea față de cineva, dar în spațiul cuvintelor sunt salvată și pot cu mai multă ușurință să vorbesc despre ce simt. 

Scriitoarea Elif Shafak puncta: Fiecare iubire și prietenie adevărată e povestea unei prefaceri neașteptate. Dacă suntem aceiași oameni înainte și după ce am iubit înseamnă că nu am iubit destul. 

Așa simt și eu, că nu mai sunt aceeași, deși, aparent, totul este ca înainte. 

Există o persoană în lume de care se leagă fiecare lucru pozitiv care se întâmplă în viața mea de când am ales să plec de acasă, pentru studii, la Cluj. 

Există o persoană în lume cu care împart fiecare realizare a mea din ultimii patru ani. 

Există o persoană în lume pe care o consider un adevărat dar de la Dumnezeu.  

Există un om în lumea asta care m-a învățat, ca nimeni altcineva, sensul prieteniei și al adevărului. Nu există relație umană transformatoare în absența adevărului, nu există prietenie fără adevăr, oricât de incomod ar fi acesta.  

Este mătușa mea și nu exagerez dacă spun că este ca o mamă pentru mine.

Astăzi este ziua ei și pot să-i mulțumesc (nu doar azi!) pentru ceea ce este: un om pe care te poți baza oricând, cel mai bun om pe care l-am întâlnit, o persoană cu coloană vertebrală și busolă dreaptă, un om care plânge împreună cu tine și se bucură alături de tine, o enciclopedie de cunoștințe legată de nutriția terapeutică și nu doar.

O prietenă adevărată.

Un model de viață, în ciuda greutăților pe care le-a traversat. 

Dacă cineva mi-ar spune să numesc trei oameni din viața mea pentru care-i mulțumesc lui Dumnezeu, mătușa mea ar fi printre cele mai mari trei binecuvântări pe care le-aș numi, indiscutabil.

Nu putem să mergem înainte dacă nu avem mâini întinse în spate, așa că vă mulțumesc din inimă pentru tot ce sunteți și însemnați pentru mine.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like