Cât s-a putut e de ajuns

Cât s-a putut a fost de ajuns în relația cu părinții tăi, ți-au oferit atât cât au știut și au putut. 

Cât s-a putut a fost de ajuns în viața ta, care, dacă ești onest, vezi că a fost mai mult blândă decât aspră cu tine, poate doar și pentru simplul fapt că citești acest text cu ochii tăi și-l înțelegi cu creierul tău. 

Cât s-a putut a fost de ajuns de-a lungul generațiilor care s-au perindat înaintea ta, cu toții au pus umărul să ajungi în punctul de prosperitate în care te afli astăzi. 

Cât s-a putut a fost de ajuns, poți rescrie trecutul într-o mie de versiuni, însă te asigur că dintre toate posibilitățile creionate de tine, așa cum s-a întâmplat a fost cel mai bine. 

Cât s-a putut a fost de ajuns în viața ta, oprește autocritica, judecata, condamnarea, împărțirea dreptății, justificarea. 

Cât s-a putut a fost de ajuns, îți recomand să-ți privești cu blândețe părinții, frații, rudele, prietenii. 

Cât s-a putut a fost de ajuns, doar într-o lume ideală răul nu există sau nu câștigă vreodată. Și dacă ar exista acea lume ideală, cum am știi să apreciem binele și să vedem valoarea lui?

Cât s-a putut a fost de ajuns, iar faptul că rămâi blocat în trecut te împiedică să te bucuri de prezent ori doar să-l trăiești, așa cum îl aduce viața în fața ta. 

Cât s-a putut a fost de ajuns, e liniștitor pentru creier să creadă că deține controlul, însă realitatea este că mediul are o influență enormă asupra dezvoltării noastre și majoritatea variabilelor nu le putem controla. 

Cât s-a putut a fost de ajuns, regretele, rușinea, vinovăția sunt doar bagaje vechi pe care nu are rost să le cari într-o viață nouă. 

Cât se poate este de ajuns, dacă ești un om integru cu tine în primul rând. 

Cât se poate este de ajuns în relația ta de cuplu, dacă comunici cu onestitate despre ce se întâmplă în interiorul tău și investești timp în partener. 

Cât se poate este de ajuns în relația cu copiii tăi, dacă ești un părinte ce-i crește cu fermitate și căldură. 

Cât se poate este de ajuns, dacă așa cum știi și poți valorifici resursele pe care le ai, talentele și abilitățile. 

Cât se poate este de ajuns, să iubești, să te implici, să oferi, să comunici. 

Cât se poate este de ajuns, sufletul tău te-a condus pe căile potrivite, în modul lui. 

Ești de ajuns. 

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like

Identitate și sens

Alergarea noastră de fiecare zi a devenit, în aceste vremuri, o poveste despre căutarea identității în moduri cât mai atipice. Cum nevoile urgente și imediate, precum asigurarea hranei, adăpostului, protecției…
View Post