Ce înseamnă să fii bărbat? Părerea mea.

Ani de zile am crezut că a fi bărbat are legătură în mod exclusiv cu femeia. Ulterior, am descoperit că a fi bărbat e o chestiune care ține de tine în primul rând, independent de femeia lângă care ești. E vorba de respectul pe care ți-l acorzi ție, e vorba de caracterul, demnitatea și responsabilitatea pe care le ai și care doar se răsfrâng asupra femeii.

O femeie îi poate ierta orice unui bărbat, începând cu toanele proaste și terminând cu infidelitatea. Mai puțin un lucru: să nu fie bărbat.

Constat o feminizare în masă a segmentului masculin. În iureșul acesta al schimbării rolurilor, cred că e important să avem un cuvânt de spus.

A fi bărbat se traduce prin capacitatea de a lua decizii cu siguranță și în cunoștință de cauză.

A fi bărbat înseamnă că mă pot baza pe tine. Știi ce vrei.

A fi bărbat înseamnă a fi blând, dar ferm.

A fi bărbat înseamnă că mă simt în siguranță cu tine. Nu profiți de vulnerabilitatea mea, ești onorabil.

A fi bărbat înseamnă a fi asumat, responsabil și lucid.

A fi bărbat înseamnă a avea caracter, valori și principii pe care să nu le negociezi. 

Un om cu studii modeste, dar echilibrat, onest și sincer, valorează mai mult decât unul foarte instruit, dar dezechilibrat, lipsit de perspectivă și caracter.

A fi bărbat înseamnă a avea autoritate. Mor încet când văd păpușele de bărbați, ca plastilina. Cel puțin ia-ți adio de la a fi respectat.

A fi bărbat însemna a răspunde la două întrebări fundamentale: Ce vreau să fac cu viața mea? și Cu cine?

Spune-mi scopul pentru care trăiești ca să-ți spun cine ești. 

Mă pot duce cu tine până la capătul lumii, fără să ai nici o posesiune materială, dacă știi ce vrei, dacă văd în ochii tăi focul acela interior care te animă și te face să lupți cu orice și oricine pentru a reuși.

A fi bărbat înseamnă a respecta femeia, începând cu deschisul ușii și terminând cu a nu împrăștia vorbe despre ea după ce v-ați despărțit. Sigur, eu sunt demodată.

A fi bărbat înseamnă a nu te linguși și a nu bârfi. 

Atitudinea este cea mai importantă, indiferent de banii care îi ai în cont sau buzunar, nivelul de educație sau mașina, atitudinea face diferența. Ca să urmezi un bărbat e necesar să-l respecți și să-l admiri. 

Sinonimele cuvântului bărbat sunt: scop, direcție, perspectivă și masculinitate.

La final, dă-mi voie să-ți spun ceva; a învăța să fii bărbat, să treci de etapele infantile, nu e o opțiune. Dacă vrei să fii respectat și iubit de o femeie, trebuie să știi să o domini inteligent, să o satisfaci, să fii realist și să o cobori cu picioarele pe pământ, deseori. Să nu-i dai ce vrea, când vrea, cum vrea, să nu devi vasalul toanelor ei.

În caz contrar, pregătește-te pentru un lung șir de drame, la sfârșitul cărora vei concluziona că toate suntem la fel. Well, s-ar putea să ai dreptate, vrem să ne creştem copiii, nu bărbatul.

Închei prin a spune că este speranță pentru oricine. Singura condiție e să fii onest și onest.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Şerban Stănescu
Şerban Stănescu
8 years ago

Demodată, spui tu, Alina? DE CE?!
Hmmmmm!
Bine, hai să spun ceva care o să oripileze masculii de pretutindeni!
Pe lângă principiile enunţate de tine, am şi alte standarde, care pot duce ideile tale în zona “scandalos”.
Da, e drept, eu am şi o scuză: la 56 de ani, oricine poate spune despre mine “demodat”. Şi eu, e drept, pot deveni (dacă ţin cu tot dinadinsul…) bădăran şi răspunde cu o expresie foarte la modă: F***!!
Îmi iubesc nevasta (altă deficienţă gravă după standardele EU!), o respect şi mă preocupă mai curând succesele ei decât eşecurile. Mai grav, “pun umărul” la succesle ei şi chiar îmi place asta (Vezi Vibraţia Numerelor şi Şcoala ZENLA), pentru că am o altă imagine asupra a ceea ce este şi trebuie să fie Femeia. 😉
Ce spui tu aici, mie mi se pare că ţine de bunul simţ comun!
Şi da, mai comit o grămadă de alte “infracţiuni”: spăl vase, gătesc, spăl rufe, le întind, fac cumpărături, duc gunoiul, mai fac şi curat uneori. Catastrofa-catastrofelor: CITESC MULT. FOARTE MULT!
Probabil că asta e cea mai gravă infracţiune pe care o comitem amândoi, cred. Cel puţin, din perspectiva clasei politice… 😛
Am zis prea mult?

Anonim
Anonim
8 years ago

Conteaza?

Alina
Alina
8 years ago

Nu neaparat, dar voiam sa incadrez intr-o categorie de gen perspectiva ta 🙂
Respectam anonimatul :p

Anonim
Anonim
8 years ago

Saru’mana

You May Also Like