Singurul lucru pe care mi l-am propus anul acesta

Un nou an se așterne în fața noastră pe care îl încărcăm de așteptări și rezoluții ambițioase, cu dorința ca odată cu artificiile ce luminează cerul în noapte de Revelion să coboare peste noi perseverența, motivația și obiceiurile bune care să ne însoțească pe tot parcursul anului.

E salutară tradiția de a ne stabili obiective la începutul anului, obiective care sunt pași concreți spre scopurile pe care le avem și ne apropie mai mult de valorile noastre fundamentale. De aici rezultă o calitate a vieții mai ridicată, satisfacție personală și împlinire.

Sau cel puțin asta sperăm că vom găsi la finalul obiectivelor noastre împlinite.

M-am gândit la ce-mi propun eu pentru acest an. Ar fi multe de spus, de stabilit, de transpus în pași concreți, însă există un singur lucru care arde în inima mea și care mă pune pe jar, am o singură dorință declarată pentru acest an: să mulțumesc în fiecare zi pentru binecuvântările din viața mea și să fiu recunoscătoare pentru darul de a fi vie în fiecare zi.

Am o foame extraordinară în mine după a aprecia viața și a mă bucura de darurile ei, foame care a venit după ce anul trecut nu am mai simțit bucuria în viața mea, în mod inexplicabil, deși din exterior viața mea părea perfectă. Am scris aici despre experiența aceasta.

Vreau să mulțumesc pentru tot ce mă înconjoară!

Sunt recunoscătoare pentru fiecare dar al existenței: aerul, apa, apartamentul în care stau, jobul, sănătatea, libertatea de mișcare și exprimare, hrana, familia, natura, experiența de A FI VIE!

Ce poate fi mai palpitant și extraordinar decât să fii viu, să parcurgi această minunată călătorie numită viață?

Sunt profund recunoscătoare și mulțumitoare pentru fiecare dar al existenței, fiecare experiență, fiecare circumstanța, orice lucru care mi s-a întâmplat și mi se va întâmpla în anul în care am intrat.

Suntem atât de binecuvântați de Dumnezeu, atât de privilegiați, pentru simplul fapt că putem respira, citi un articol, scrie, avea aceea la toate lucrurile care ne facilitează viața.

Renunț la victimizare, nemulțumire, la a mă plânge și a fi nemulțumită de mine, cei din jur sau lumea în care trăiesc.

Știu că trăim zile ciudate, suntem mai dezbinați ca oricând între opinii, incertitudini și frici, însă aceasta este singura mea rezoluție pe acest an, o simt până în viscere și abia aștept să o trăiesc.

Provocarea aceasta pentru mine nu este ceva impus sau artificial, ci este un sentiment care mă urmărește de câteva zile, cu entuziasm și perseverență: bucuria și recunoștința de a fi vie, care vreau să mă însoțească în fiecare zi a acestui an, care vreau să devină un obicei de gândire și simțire.

Bucuria și recunoștința de a trăi!

Recunoștința în fiecare zi pentru ce mi se întâmplă!

Mulțumire pentru tot ce sunt și am!

Suntem și avem suficient… dacă ne-am opri măcar 5 minute zilnic din goana frenetică după mai mult și mai bine în care suntem angajați, am vedea aceasta.

Mă simt ca și cum aș fi descoperit o comoară, secretul fericirii și ard de nerăbdare să-l împărtășesc cu voi, cu oricine, cu toată lumea.

SĂ ÎNCEAPĂ ANUL ÎN CARE BUCURIA, RECUNOȘTINȚA ȘI MULȚUMIREA MĂ VOR ÎNSOȚI ÎN FIECARE ZI!

Și până la sfârșitul zilelor mele, sper eu. 🙂

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like