Homo masculinus

Poate sună de modă veche sau ridicol, dar am înțeles o altă dimensiune a masculinității. Mă refer la masculinitate în toată puterea cuvântului, nu la posesorii ilegali de penis.

Poate articolul acesta pare izvorât din șirul nesfârșit al romanțelor feminine, dar vă asigur că nu este.

Pentru că masculinitatea înseamnă responsabilitate față de cei mai slabi, femeia este un vas mai slab, mai fragil și sensibil prin structura fizică și sufletească.

Ca să ajungi la ea, trebuie să o dezbraci.

Să îi iei fiecare temere în palme și cu răbdare să o ajuți să le conștientizeze, accepte și depășească.

Să nu o judeci. Atâtea trăiri, emoții, sensibilități și dileme nepătrunse adăpostește sufletul unei femei, încât este dificil, dacă nu imposibil, să judeci rațiunea din spatele gesturilor ei. Dacă ar umbla cu povestea de viață la vedere, nu ai mai judeca-o niciodată.

Deseori acționează pe baza considerentelor emoționale, văzând lumea cu inima și emoțiile, gustând-o cu cele cinci simțuri.

Ai răbdare cu ea, ascult-o.

Prețuiește-o pentru farmecul ei, pentru gingășia și unicitatea ei.

Respect-o. În momentul în care ai dezbrăcat-o, devii responsabil de ea. Intră în grija ta.

Accept-o necondiționat, iubește-o pentru ceea ce este ea. Doi fulgi de nea nu sunt identici, cu atât mai puțin două suflete de femeie.

Fiecare femeie este mamă sau are potențialul de a fi mamă, un motiv suficient pentru a respecta feminitatea. Templul unde crește o nouă viață și o dată cu ea, o nouă speranță.

Tu, prin atitudinea ta, prin privirea ta, îi poți pune lumina în ochi. Vorbele frumoase, gesturile speciale, momentele unice, aprind luminițe de fericire și împlinire în ochii ei.

Spune-i cât este de frumoasă!

Inspiră-i curaj în a-și urma visele. Chiar dacă e temătoare sau nesigură, fii primul ei susținător înfocat.

Ajut-o să-și restabiliească încrederea în ea, învățând-o cum să stea goală psihic, emoțional și fizic în fața ta. Încet, fără grabă, cu răbdare, până se descoperă pe ea.

Nu o lăsa vreodată să creadă că nu e demnă de fericire, împlinire sau iubire. Lasă balsamul dragostei tale să-i inunde cutele nesiguranței și îndoielilor din inima ei.

E femeie, iar atunci când Dumnezeu a luat-o din coasta bărbatului, a așezat în ea frumusețe, sensibilitate, gingășie, tandrețe, iubire și grijă. Comori care se deschid și dăruiesc în prezența unei masculinitati asumate, care nu urmărește să profite de vulnerabilitatea ei sau să-și satisfacă doar nevoi egoiste.

Înainte de a te dezbrăca fizic, bărbatul trebuie să te dezbrace emoțional. Să te cunoască. Să te simtă. Să te prețuiască.

Poate asta înseamnă un cult al femeii, nu știu, dar este singura modalitate în care poți avea o femeie în toate sensurile posibile.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cristian
Cristian
5 years ago

Pui mult suflet, visare, romantism in ceea ce scrii. Cred ca ai dreptate cand afirmi ca nu ai inteles ceva din masculinitate, pentru ca marea majoritate a barbatilor devin barbati cu adevarat abia cand devin tatici. Si aceasta nu pentru ca nu ai fi capabila sa intelegi, ci pentru ca nu degeaba Diogene umbla cu lumanarea cautand un om…Barbatul care-l cauti tu e pe cale de disparitie. Exista, dar e din ce in ce mai rar. Pentru ca ceea ce pretinzi tu de la un barbat vine doar prin Dumnezeu. Privirea aceea valorizatoare, in care fata, femeia, nu este doar un obiect, ci o fiinta plina de sensibilitate, fragilitate, dornica sa fie o participanta activa la sarbatoarea cunoasterii complete a disparut de mult din paleta de valori ce astazi caracterizeaza sexul tare. Dar dupa cum diamantele sant pretioase tocmai pentru ca sant rare, vei gasi si tu piatra ta sclipitoare, daca nu ai gasit-o deja… S-auzim numai de bine.

Munteanu ion
Munteanu ion
5 years ago

Da,frumos scris!

You May Also Like