• Acasă
  • Blog
    • Relații de cuplu
    • Parenting
    • Psihologie
    • Educație în stil feminin
    • Existențiale
    • Spiritualitate / Divinitate
    • Interviuri
  • Servicii
  • Despre mine
  • Contact
  • Acasă
  • Blog
    • Relații de cuplu
    • Parenting
    • Psihologie
    • Educație în stil feminin
    • Existențiale
    • Spiritualitate / Divinitate
    • Interviuri
  • Servicii
  • Despre mine
  • Contact
Educație în stil feminin/Relații de cuplu

Când totul doare

by Alina 2 March 2019

Recent, foarte recent, am terminat definitiv o relație care a durat mai mult de doi ani.

În fiecare zi am spus că nu voi scrie despre asta, e prea personal, doare prea tare, e prea devreme, nici măcar nu știau toți din cercul meu familial de relație și multe alte motive.

M-am trezit în dimineața asta și am știut că trebuie să scriu. Am blogul de aproape patru ani, scriu aici cu regularitate, vorbesc despre trăirile, emoțiile și experiențele mele cu onestitate, deschidere și umor, de ce nu aș vorbi despre un lucru semnificativ care mi s-a întâmplat?

Am decis să închei relația aceasta, după ce s-a întâmplat un eveniment peste care am decis că nu pot să trec și dacă nu voi pleca acum voi regreta peste ani.

Am crezut cu tărie că am luat decizia bună și corectă, cred și acum, doar că toată durerea care a venit la pachet nu a fost mai puțin cruțătoare.

Nici nu știu ce să scriu, cum să scriu, cu ce să încep.

Mă gândesc că aș putea scrie despre lucrurile pe care le-am făcut bine, apoi despre cele pe care le-am făcut rău.

Evident, mă voi referi exclusiv la mine. Despre foști numai de bine, se știe.

Un lucru pentru care mă felicit acum (și eu de puține ori mă felicit) este că am fost discretă cu relația mea.

Nu din cauză că am terminat-o acum, ci dacă mi-aș fi pus poze pe internet cu el, dacă toată familia și toți prietenii mei ar fi știu, cred că era mult mai dificil, atât din punct de vedere al despărțirii, cât și emoțional.

Am învățat de timpuriu, de la prietenele mele care și-au pus poze cu relațiile lor pe Facebook, în care își exprimau iubirea cu surle și trâmbițe, cât de jenant a fost totul când s-au despărțit. Ba chiar am fost uimită ulterior de cât de mult ne poate schimba o rețea socială.

Cum să-ți pui poze pe internet în care îi declari iubirea într-un mod atât de intim, când acasă el te abuzează sau este foarte gelos?

De ce minți, de ce ești falsă?

De ce ai poza în ceva ce nu ești?

Toate acestea le-am aflat ulterior de la prietenele mele după ce s-au despărțit, dar tot nu am putut să-mi scot din minte toată parada așa zise-i iubiri, expusă la vedere atât de strident și de fals. Viața mi-a arătat a mia oară că cel care exagerează expunându-și iubirea, în fapt nu are parte de ea.

Dacă nu ai cunoscuți care au avut parte de astfel de experiențe, gândește-te doar la actori când se despart și cât de hilare sunt de toate săruturile pasionale și declarațiile publice oferite pe covorul roșu, iar acum se târăsc prin tribunale pentru bunuri și custodie.

Știu, ție și mie (mai ales mie) nu ni se poate întampla asta…

Pe lângă motivele acestea, eu consider că discreția este crucială în viață.

Ce este discreția? Aici DEX-ul îmi dă câteva explicații foarte bune: persoană care știe să păstreze un secret, o taină ce i s-a încredințat, rezervat în vorbe, în fapte și în acțiuni, care nu atrage atenția, care este abia perceptibil (datorită intensității, dimensiunii), care este puțin intens.

Cred că discreția va intra în Top 5 valori personale, atât de mult rezonez cu toate explicațiile de mai sus.

Concluzia: faptul că nu m-am afișat cu relația și am fost foarte discretă cu ea, inclusiv în cercul de apropiați, m-a făcut să-mi dau seama cât de bună a fost decizia mea, de câtă umiliță și suferință inutilă m-a scutit.

Sugestie prietenească: fii discretă. Te scutește de mai multă suferință decât îți poți imagina. Nu-ți afișa în mod ostentativ relația pe rețelele de socializare.

Un alt lucru pentru care mă felicit este că viața mea nu s-a axat în exclusivitate în jurul relației, ci mereu am avut o viață socială activă și multe lucruri de făcut, iar relația a existat în paralel cu viața mea.

De exemplu, în ultima săptâmână am plecat de acasă dimineața și m-am întors mereu seara, fără să-mi planific asta, doar îmi urmam programul normal. Cum ar fi fost dacă aș fi investit exclusiv în relație? Nici nu vreau să mă gândesc.

În timpul zilei era totul aproape ok, apoape uitam de durerea aceea specifică, dar când mă întorceam acasă simțeam toate convorbirile neavute, pozele netrimise și sentimentele neexprimate, așa că ori citeam ceva ușor, ori mă uitam la un film și dormeam repede.

Aș spune-o cu zece guri cât de important este să-ți construiești o viață relativ satisfăcătoare în paralel cu relația, cât de important este să ai scopuri, să ai vise pe care să le urmezi, să ai planuri, nu doar să aștepți un prinț pe cal alb care te va salva de viața mizerabilă pe care o trăiești acum.

Scopul relației de iubire nu este să-ți schimbe viața în mod fundamental, ci mai degrabă să fie cireașa de pe tort, astfel încât dacă la un moment dat vei decide să pleci, să nu rămâi pustie și cu viața goală, deoarece tu ți-ai construit existența exclusiv în jurul unei relații. 

Sugestie prietenească: Construiește-ți viața pe care vrei să o ai, fără să te axezi exclusiv pe relație. 

Am găsit două lucruri pentru care mă felicit, în schimb, aș schimba sute de lucruri, începând cu mine.

Aș putea găsi zeci de lucruri pentru care să mă blamez. Acum nu mă ajută asta, dar sunt în proces de introspecție și revin cu update, cu învățămintele trase și lecțiile învățate.

Să auzim de bine.

Facebook WhatsApp Linkedin Pinterest Email 0
Previous Post

Despre rușine și vinovăție

Next Post

Niveluri ale analizei psihologice

Alina

TE-AR PUTEA INTERESA SI…

„Acasă”, sentimentul de apartenență pe care îl ai lângă un om
29 June 2022
Comunicarea și relațiile împlinitoare
26 May 2022
Dinamica vieții și a relațiilor
5 May 2022

Leave a Reply Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

FOLLOW ME ON INSTAGRAM

Cum altfel putem să ne găsim calea, decât punâ Cum altfel putem să ne găsim calea, decât punându-ne întrebări, călătorind, sfidând regulile cu care am crescut și experimentând cu inima deschisă viața? 

Demersul atipic al devenirii fiecărei femei reprezintă unul dintre punctele mele de interes… iar “Arta de a-ți lua rămas bun” vorbește despre pierdere, dez-rădăcinare, abandon și regăsire, în povestea încărcată de nuanțe și cultură a unei curajoase femei yemenite. 

#booklover
Am devenit rigizi și superiori, e atât de difici Am devenit rigizi și superiori, e atât de dificil să ne aplecăm înspre celălalt și să fim alături de el în clipele grele, însă pentru a face aceasta este nevoie de flexibilitate psihologică, empatie, comunicare, dorința de a-i fi bine celuilalt.

Smerenia în relație înseamnă să renunț la aparența impenetrabilă, la pretenția de semidemiurg care ține lucrurile în control și să-ți spun că ești important pentru mine.

Smerenia în relație înseamnă să recunosc că am nevoie de tine pentru a face față provocărilor vieții și a-mi fi bine.

Smerenia în relație înseamnă să-ți normalizez emoțiile inconfortabile sau dureroase, să-ți spun că și eu mă confrunt cu ele, suntem în aceeași barcă, trăim sub același cer, nimic din ce este omenesc nu-mi este străin.

Smerenia în relație înseamnă că renunț la critică, judecată, condamnare, dispreț, acești călăreți apocaliptici care nu anunță nimic bun pentru noi.

Smerenia înseamnă să-ți spun că ești important pentru mine, te apreciez, sunt alături de tine și te susțin în proiectele tale.

Smerenia înseamnă că mă bucur sincer de succesul tău.

Smerenia în relație înseamnă că nu-mi este teamă să-ți ofer valoare, să-ți amintesc calitățile și lucrurile pentru care te apreciez.

Smerenia în relație înseamnă că renunț la pretențiile de superioritate și contabilizare a ce fac pentru tine, pentru noi.

Aș mai defini smerenia în relație, așa cum spune și definiția conceptului, o comportare modestă, plină de bună-cuviință, în care eu realizez că suntem parteneri pe acest drum pe care l-am ales împreună și în care investim zi de zi.

Smerenia înseamnă să renunț temporar la nevoile și dorințele mele pentru a fi aproape de celălalt, să renunț la egoism și binele meu suprem. Uneori este o lecție despre loialitate, perseverență, alegere conștientă, moralitate.

#relationships
Bunica mea a spus: Nu lăsa tigăile să străluc Bunica mea a spus:

Nu lăsa tigăile să strălucească mai tare decât tine. Nu lua curățenia casei atât de în serios.

Șterge praful atunci când e nevoie, dar fă-ți timp să pictezi o imagine sau să scrii o poezie, să faci o plimbare sau să vizitezi un prieten. 

Gătește ceea ce vrei, îngrijește-ți plantele. Fă-ți timp să bei o cafea, un ceai, înoată, mergi pe munte, fă mișcare. Poți să te joci cu un câine, să citești o carte și să-ți petreci timp valoros cu prietenii.

Șterge praful dacă e nevoie, dar amintește-ți că viața are nevoie să fie trăită și afară. Știi că această zi nu se va mai intoarce vreodată.

Șterge praful daca e nevoie, dar nu uita că îmbătrânești și multe lucruri pe care le poți face acum nu sunt de făcut atât de ușor la bătrânețe.

Și când va veni vremea să pleci, cum vom pleca cu toții la un moment, vei deveni și tu praf...

Și nimeni nu își va aminti câte facturi ai plătit, nici măcar de casa ta curată, dar își vor aminti prietenia ta, comportamentul tău și ceea ce i-ai învățat.

Rose Vangheluwe

#sisterhood
Poţi să-ţi petreci întreaga viaţa căutând s Poţi să-ţi petreci întreaga viaţa căutând soluţii complicate la problemele tale, dar va fi o pierdere de timp. 

Răspunsurile sunt simple. Şi ele sunt foarte la îndemână.

Nimeni altcineva nu te poate face fericit sau trist, nici tu nu poţi face pe altcineva fericit sau trist.

Fericirea sau tristeţea ta îţi aparţin numai ţie – iar ale lor le aparţin lor.

Nu-ţi pierde vremea dând vina pe altcineva pentru greşelile tale sau acceptând vina pentru greşelile pe care le fac alţii.

Asumă-ţi responsabilitatea faţă de ceea ce gândeşti, spui sau faci. Lasă-i pe ceilalţi să-şi asume responsabilitatea faţă de ce gândesc, spun sau fac.

Fii în permanenţă conştient de aceste adevăruri simple şi poartă-te în conformitate cu ele.

Drumul este drept.

El pare să fie şerpuit, numai atunci când încerci să-l întortochezi, ca să-ţi satisfaci frica sau vinovăţia.
Paul Ferrini

#truth
Ce este duioșia? Duioșia este atunci când ini Ce este duioșia? 

Duioșia este atunci când inima ți se lipsește de un om cu lipici de grijă și bunătate. 

Duioșia este atunci când al tău perfect câine se bucură din toți porii că te vede. 

Duioșia e o blănoasă pisică, arogantă și elegantă. 

Duioșia e un desen pe care-l primești de la un copil în care-ți spune că ești frumoasă. 

Duioșia e o îmbrățișare caldă după o zi cumplit de grea. 

Duioșia e insuflarea speranței atunci când ești frânt/ă. 

Duioșia e îmbrățișarea iertării. 

Duioșia e lacrima transformată în zâmbet. 

Duioșia e non-judecată și acceptare. 

Duioșia e încrederea că vulnerabilitatea ta e văzut/ă și ești în siguranță. 

#duioșie #runninginthewoods
Astăzi, în biserică, în timp ce ascultam un me Astăzi, în biserică, în timp ce ascultam un mesaj despre Înviere, m-am surprins gândindu-mă la ce a însemnat învierea lui Iisus pentru o femeie: Maria Magdalena, și cum viața i-a fost transformată de o întâlnire în care cineva a văzut lumina din ea. 

Am scris: Știm că erai din Magdala și că tulburai mințile bărbaților. 
S-au țesut zeci de mituri în jurul tău. Pentru că ești ceea ce noi nu avem curajul să fim, nu datorită virtuților, ci datorită fricii.

Ne uităm la tine și te condamnăm pentru că ai avut curajul să-ți asumi ceea ce erai, expunându-te oprobiului public, privirilor mușcătoare, trufașe și acuzatoare.

Ai învățat două lucruri: nu e mai mare ipocrizie decât să pretinzi că ești ceea ce nu ești și să arunci cu piatra în cel care are îndrăzneala și demnitatea să te privească în față și să nu-ți ascundă nimic. 

Contrar așteptărilor, ne înveți curajul, asumarea și demnitatea.

Nu am înțeles încă noi, onorabilii, că promiscuitatea cea mai adâncă ascunde cea mai neagră disperare. Și pentru că suntem fără păcat, chipurile, suntem primii care aruncăm cu piatra în tine.

Ai învățat apoi că schimbarea începe atunci când cineva privește la tine și nu vede un obiect, ci un om. O femeie.

O altfel de privire te-a răscolit și acolo, pe buza prăpastiei, ți-au crescut aripi. A înviat speranța în inima ta și s-a născut sămânța unui nou început.

Teologii spun că „Pilda fiului risipitor” e cel mai emoționant pasaj din Biblie. Eu cred că (de data aceasta) au dreptate. 
Când ne întoarcem acasă frânți, goi, dezamăgiți și pustii, nu avem nevoie de reproșuri, priviri mustrătoare sau teorii de tipul: „Știam că așa o să fie...", „Ți-am spus eu..." și altele uzuale, practicate la scară largă, ci de o îmbrățișare caldă, părintească.

Diferența dintre ceea ce putem fi și ceea ce suntem, e făcută uneori de un singur om care a trecut prin sufletul nostru și a văzut valoare acolo unde alții nu au văzut decât ruină și cenușă.

Ne vorbești despre restaurare, despre puterea non judecății, despre cuvintele de ridicare și acceptare.

Viața ta vorbește despre ceea ce putem fi, oricât 
ne-am îndepărtat de noi, de esența noastră.

Îți mulțumim!

#transformation #resureccion
Follow on Instagram

LIKE ME ON FACEBOOK

Cauta

Categorii

  • Blog (6)
    • Educație în stil feminin (71)
    • Existențiale (68)
    • Interviuri (7)
    • Parenting (23)
    • Psihologie (93)
    • Relații de cuplu (29)
    • Spiritualitate / Divinitate (14)

ABONEAZA-TE!

Citește GRATUIT e-bookul: CEI PATRU STÂLPI AI SĂNĂTĂȚII MINTALE
Loading
Back to Top