Am învățat că femeia…

Am învățat că femeia este reflexia bărbatului, el o echilibrează, tensionează, fericește sau deprimă. Stările și atitudinile lui se văd cu claritate în ea, precum într-o oglindă. Acum văd cât de mult se influențează unul pe altul, cum ajung să aibă vieți în simbioză. Acum văd cum femeia renunță la ea pentru a se oferi relației, ca apoi el să o vadă ca pe o cetate cucerită și o țintă lovită.

Am învățat că femeia își pune visele, scopurile și obiectivele pe plan secund pentru a se dărui relației, sfârșind deseori dezamăgită și plină de regrete. Acum văd cum femeia se agață de un bărbat de teama unui nou început, de teama de a ieși dintr-o zonă confortabilă.

Am învățat că atunci când facem compromisuri cu fericirea noastră pentru a nu crea valuri, sfârșim prin a fi frustrate și nemulțumite. Înțeleg, acum, cât de vulnerabilă este femeia în fața celui care îi împlinește nevoile emoționale. Femeia e ușor de amăgit.

Am învățat, cu durere, că Moliere avea dreptate atunci când spunea că ne lăsăm ușor păcăliți de ceea ce iubim. Dragostea este un anestezic pentru rațiune și pentru perceperea realității.

Am învățat încăpățânarea feminină, dorința de a lupta ca totul să fie bine, să redevină ca înainte, să păstreze lucrul căruia trebuia să-i dea drumul demult.

Am învățat că indiferent cine vine și pleacă din viața ta, investiția în tine e cea mai importantă. Tu vei rămâne cu tine întreaga viață. A muta focusul de pe proiectele și viața ta pe relație, nu face decât să o sufoce, la fel cum lipsa oxigenului stinge focul.

Am învățat cum iubirea îți dă viața peste cap, îți schimbă planurile și te face fragilă în domenii în care altădată erai neclintită și fermă. Viața te surprinde mereu, iar a fi viu înseamnă a experimenta, a-ți face curaj să testezi, să greșești, să-ți dai voie să fi om, femeie. Să permiți să simți, să ierți, să recunoști că ai greșit, să iubești. Să te ridici și să mergi mai departe.

Am învățat, ca femeie, că există unghere în inima omului în care se intră doar cu dragoste și pe vârfuri. Atunci când printr-o minune ai acces la interiorul unui om, te porți ca într-un templu.

Am învățat importanța autocunoașterii, respectului și a stimei de sine sănătoase. Înțeleg importanța clipei ACUM și nesiguranța lui mâine.

Am învățat că oamenii ne predau lecții de viață și apoi pleacă, lăsându-ne mai conștienți și mai înțelepți. A te împotrivi schimbării înseamnă a te autodistruge.

Am învățat că unul din cele mai grele lucruri e să stai în liniște cu tine, cu tot negrul, răul și urâtul din interiorul tău. Să nu te justifici, să nu cauți scuze sau vinovați, ci să (te) ierți și să (te) acepți. E mai ușor să mergi până la Mecca în genunchi decât să faci asta. Spunea Nicoleta Svârlefus: „Când toate ușile par să se închidă în afară, rămâne una singură ușa din interior: ușa care te invită la ordine, așezare, explorare, și cunoaștere a mai mult din ce poți să fii și să creezi.”

Am învățat, ca femeie, că oricât de mult ai iubi un om, mai mult decât viața ta, poate, îl poți pierde în orice secundă, fie prin moarte, fie prin alegerea lui. Nu deți controlul, iar liberatea absolută e o altă față a iubirii autentice.

Am învățat că nu poți salva pe nimeni. Și uneori, cel mai dureros lucru e să asiști neputincioasă la distrugerea lentă și sigură a celui de lângă tine.

Am învățat, ca femeie, că dacă nu te vei opri cu conștiență din alegarea frenetică în care ești angajată și dacă nu îți vei pune la îndoială identitatea dată din oficiu de societate, nu vei ajunge la transformare interioară și împlinire. Inteligența este sinonimă cu a avea curajul să-ți pui întrebări, să nu te aliniezi majorității și să pui la îndoială status-quo-ul.

Am învățat că oamenii care trebuie să fie în viața ta vor fi. Circumstanțele se vor alinia astfel încât tu să întâlnești persoanele potrivite, și oricât ai fugi sau te-ai împotrivi, ele vor fi pentru o perioadă în viața ta. Există fenomene care depășesc sfera înțelegerii tale.

Cehov spune că la femeie totul trebuie să fie frumos: sufletul, îmbrăcămintea și gândurile. Subscriu.

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like