5 motive pentru care iubesc că sunt femeie

La fel cum fiecare vară are o poveste, fiecare an ce trece în viața noastră are propria lui poveste.

A fost un an în care am învățat multe, am greșit mult, dar dincolo de toate acestea am încercat să-mi ascult propria voce, să-mi explorez intențiile și motivațiile, să iau cele mai corecte decizii, nu din superioritate, comparații, răutate sau răzbunare. Am încercat să aleg calea corectă, în detrimentul căii ușoare, indiferent de preț.

Care a fost povestea acestui an pentru mine?

Dincolo de toate realizările, greșelile, evenimentele, călătoriile și emoțiile intense trăite, anul acesta a fost despre feminitate și ce înseamnă să fii femeie.

Procesul (auto)cunoașterii nu a fost simplu, dar a meritat din plin; a-ți asuma feminitatea și a dezvolta o relația armonioasă, de iubire și acceptare radicală cu corpul tău, reprezintă începutul unui drum care-ți schimbă viața și relațiile la propriu: începi să înflorești, să te dezvolți, să-ți valorifici potențialul, să vezi oportunitățile și să le fructifici.

Sunt femeie și acest lucru este minunat, din cel puțin cinci motive:

1. Maternitatea

A da viață unei ființe este probabil cel mai intim și profund act din Univers. Numai gândul că pot da naștere unui copil îmi inundă ființa de sensibilitate și responsabilitate.

2. Al șaselea simț: intuiția

Detectăm intențiile, emoțiile și atitudinile celorlalți cu o ușurătate extraodinară, grație faptului că suntem aplecate spre analiza minuțioasă a celorlați. Avantajul pe termen lung este că găsim pattern-uri în mediu și facem cu ușurință predicții veridice.

Mă mai refer și la a ști intuitiv, fără o explicație concretă, că ceva nu este în regulă cu o persoană sau o situație. În fiecare moment în care mi-am ascultat intuiția, am făcut bine, când am redus-o la tăcere am greșit și suferit.

3. Sexul frumos

Noi, femeile, suntem reprezentantele sexului frumos, datorită caracteristicilor feminine: zâmbet, grijă, bunătate, atenție la detalii, creativitate, aplecare înspre estetică, complexitate, dar și rochițe, pantofi, machiaje, forme apetisante ale corpului, eleganță și stil.

4. Tăria emoțională în detrimentul puterii fizice

Nu ne putem compara puterea fizică cu cea a unui bărbat, în schimb, tăria noastră emoțională și puterea de a realiza lucruri poate fi comparată cu ușurință cu a oricărui bărbat.

5. Capacitatea de a inspira

Suntem muze. În spatele la tot ce vezi frumos în lumea aceasta, se află o femeie: cântece, poezii, picturi, sculpturi, toată arta lumii are în centru ei femeia.

Sunt convinsă că această lume e mai frumoasă, mai bună, mai provocatoare și dificilă pe alocuri, doar pentru că existăm.

Sunt femeie și sunt profund mulțumitoare pentru aceasta!

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
You May Also Like